Naturalne Farby do włosów - informacje i konsultacja: Elżbieta Sanojca tel. 0 602 76 00 92

Olej Arganowy Kosmetyczny 60ml

  • Dodaj recenzję:
    • 315
    • Producent: Maroko
    • Dostępność: WYSYŁKA 24h WYSYŁKA 24h
    • szt.
    • 25,00 zł

    OLEJ ARGANOWY KOSMETYCZNY 60 ML

    100% BIO - CZYSTY OLEJ ARGANOWY PROSTO Z MAROKA, ORYGINALNIE ZAPAKOWANY, POSIADA CERTYFIKAT JAKOŚCI BIO – ECOCERT. OLEJ MA LEKKO KWASKOWY ZAPACH, PROSZĘ UWAŻAĆ NA PODROBIONE PRODUKTY (musi być widoczny znaczek ECOCERT). OLEJ ARGANOWY NIE UCZULA IDEALNY DLA KAŻDEJ SKÓRY. UWAGA! OLEJ ARGANOWY KOSMETYCZNY ma delikatny charakterystyczny, lekko kwaśny zapach. NIE PACHNIE ORZESZKAMI W PRZECIWIEŃSTWIE DO OLEJU SPOŻYWCZEGO. Olej arganowy KOSMETYCZNY JEST JAŚNIEJSZY NIŻ SPOŻYWCZY, GDYŻ NIE JEST PRAŻONY. OLEJ KOSMETYCZNY JEST DROŻSZY W PRODUKCJI (poddaje się go dodatkowym procesom filtracji, aby pełnił swoje funkcje kosmetyczne). Ma też w konsekwencji wyższą cenę. Proszę uważać na sprzedawców, którzy tańszy w produkcji olej spożywczy oferują jako kosmetyczny (zorientują się Państwo po kolorze i zapachu – olej kulinarny jest ciemniejszy i pachnie orzeszkami).

    Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków.

    Zwany jest ELIKSIREM MŁODOŚCI, szczególnie dzięki wysokiej zawartości tokoferolu, czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferolu, Gamma-tokoferolu i Delta-tokoferolu), które są obrońcami komórek skóry przed starzeniem się i mają znaczny udział w walce z czynnikami utleniającymi. Olej ten jest hitem kosmetyków anti-aging (anty-starzeniowych).

    Olej arganowy :

    • zalecany jest w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej cery
    • pomaga zredukować powstałe już zmarszczki poprzez odbudowę warstwy hydrolipidowej skóry, a tym samym zachować młodzieńczy i zdrowy wygląd skóry
    • dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników
    • wzmacnia włosy i paznokcie
    • ma silnie nawilżające właściwości - dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę, REDUKUJE CELLULIT I ROZSTĘPY!
    • chroni przed działaniem szkodliwych dla cery czynników zewnętrznych, takich jak: słońce, wiatr, zimno, stres
    • ma duże właściwości naprawcze, regenerujące skórę
    • dodaje połysku i witalności szorstkim i bez życia włosom
    • natychmiast i długotrwale dodaje miękkości
    • ułatwia rozczesywanie splątanych włosów
    • natychmiast regeneruje zniszczone włosy
    • chroni włosy przed działaniem UV
    • tak jak jedwab chroni włosy przed wysoką temperaturą i uszkodzeniami (m.in. podczas stosowania prostownicy)

    Sposób użycia na włosach:

    • 1 Aplikacja na końcówki włosów - zapobiega rozdwajaniu. Niewielką ilość /większą kroplę/ należy nakładać zaraz po umyciu, a następnie rozczesać włosy
    • 2 Maska do włosów - stosowana przed umyciem regularnie raz w tygodniu wspaniale odżywia i regeneruje włosy oraz nadaje im połysk. Olej należy wmasować w skórę głowy oraz nałożyć na całe włosy od nasady po końcówki (włosy mogą być lekko zmoczone wodą), a następnie pozostawić na około 30 minut. Po tym czasie olej zmywamy , a włosy myjemy delikatnym szamponem /bez SLS/

    W obu przypadkach olejku trzeba używać oszczędnie, aby nie przetłuścić i nie obciążyć zbytnio włosów. Już po kilku zastosowaniach widoczny jest rezultat. Włosy są mocniejsze, grubsze i lśniące. Takie działania sprawią, że włosy będą nawilżone i odporne na działanie czynników zewnętrznych (woda chlorowana w basenie, słońce, wiatr, deszcz itp.)

    OLEJ ARGANOWY W DERMATOLOGII:

    OLEJ ARGANOWY ma również szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych:

    • jest skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą
    • może przyśpieszać gojenie ran, zadrapań, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych)
    • miejscowo stosowany działa korzystnie w schorzeniach reumatycznych
    • jest doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie
    • nawilża suche i zniszczone włosy, nawilża i odżywia suchą skórę głowy
    • wzmacnia kruche, rozdwajające się paznokcie

    Olej arganowy ma zastosowanie w pielęgnacji nawet bardzo wysuszonej skóry dłoni. Używany jest także do pielęgnacji paznokci.

    PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KOSMETYCZNEGO

    Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, z pierwszego tłoczenie na zimno Kraj pochodzenia: Maroko Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO) Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym, z dala od źródła światła i ciepła, w temperaturze do 25 stopni Celcjusza.